Lichaamsgericht werken

Ruim een jaar geleden heb ik een basisopleiding Lichaamsgericht werken bij trauma gevolgd. Sindsdien behandel ik mensen met deze therapievorm. Bij deze behandeling is er veel aandacht voor de lichamelijke reacties en sensaties horend bij eerdere ingrijpende gebeurtenissen. Een belangrijk idee hierbij is dat ons lijf herinneringen en situaties anders opslaat dan het hoofd. Dit kan tot uiting komen op onverwachte manieren en momenten omdat ons lijf een andere taal spreekt. Hierdoor kunnen er herinneringen in het lijf worden opgeslagen die belemmerend kunnen zijn. In deze vorm van behandelen ga ik samen met u kijken wat de taal van het lichaam spreekt en welke behoeften hierbij horen. 

Voor een uitgebreide sessie plan ik altijd 90 minuten de tijd en reken een ander tarief dan bij de andere individuele behandelsessies.
Zie verder Praktische informatie

Voor meer informatie: 


Forensische problematiek

Bent u op enige wijze in contact gekomen met forensische problematiek en zoekt u gerichte hulp hiervoor? Ik heb ruime ervaring opgebouwd in het werken met mensen die grensoverschrijdend gedrag hebben vertoond maar ook met hun gezinnen of families. 

Partnerrelatie- en gezinstherapie

Bij een relatie-, gezins- of syteemtherapie zijn partners en/of gezinsleden samen in therapie. Mijn werkwijze kenmerkt zich door een eclectische aanpak. Ik gebruik de relevante technieken waarbij ik zoveel mogelijk direct bespreek wat er op interactioneel gebied in de kamer gebeurt tussen de gezinsleden, de partners en/of tussen client en therapeut.

Individuele therapie

Individuele therapie richt zich in de BasisGGZ vaak op enkelvoudige problematiek zoals angstklachten, paniekstoornissen of problemen rondom somberheid. De cognitieve gedragstherapie is hiervoor een zeer geschikte vorm van behandeling. 

Individuele EFT (Emotionally Focused Therapy) is ook mogelijk, evenals het Lichaamsgericht werken bij trauma