Persoonlijke coaching

Ik ben sinds dit jaar in opleiding tot Provocatief therapeut en coach. 

Toen ik kennismaakte met Motiverende gespreksvoering merkte ik direct dat ik dacht; dit is heel goed En het kan beter, sneller en uitdagender! Ik merkte dat ik sneller tot de kern van de persoon en de problemen wilde komen. De vraag of het voortdurend perfect aansluiten bij het verhaal van de client voor mij de beste manier zou zijn, kan ik met Nee beantwoorden. Wrijving geeft glans. 
Provocatieve technieken gaan gepaard met humor, snelheid, uitdaging, verwarring en doen en beroep op de innerlijke kracht van de client. Vooral dat laatste spreekt me aan. In het provocatieve werken wordt er veel gelachen; nooit om de client, wel om zijn probleem of zijn reactie.  

Over provocatieve coaching:

Belangrijk om te weten is dat  deze technieken uitsluitend toepasbaar als er sprake is van een goede werkrelatie! Deze basis is essentieel. De therapeutische relatie komt ook hier terug.   

Binnen deze werkwijze wordt op een humor- en liefdevolle manier met u gekeken of veranderen zinvol is en zo ja, op welke manier dan. De technieken kunnen goed worden toegepast bij mensen die moeite hebben met verandering, hier tegenop zien en waarbij een 'reguliere' aanpak niet goed genoeg werkt. Ook voor mensen die niet bang zijn voor een beetje uitdaging leent deze manier van werken zich goed.

Indien eerdere hulpverlening of coaching bij u niet heeft gewerkt en u inschat dat dit bij u past, neem gerust contact op. Ik hoop mijn enthousiasme dan op u over te kunnen brengen om met u aan de slag te gaan. 
 

Supervisie

Ik geef als erkend supervisor voor de GZ-opleiding, de NVRG en de VGCt met veel plezier supervisie. Mijn eerdere supervisanten noemen mijn stijl: direct, persoonlijk, oprecht, inzichtgevend, veilig en confronterend. Ik geef zowel individuele als groepssupervisie en beide zijn ook online mogelijk.

Docent

Sinds enkele jaren geef ik met veel plezier les. Ik verzorg de basiscursus voor de VGCt (Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapie├źn) bij de RINO-groep. Daar verzorg ik nog een aantal andere (kleinere) cursussen. Ook geef ik les of verzorg ik trainingen voor andere instanties.