Docentschap

To teach is to learn twice!

Sinds een paar jaar geef ik met veel plezier les en dat doe ik op verschillende plekken en over verschillende onderwerpen. 

Tweewekelijks geef ik samen met een collega les aan cursisten die de Basisopleiding Cognitieve gedragstherapie volgen. Ik merk dat het lesgeven een echte meerwaarde is voor mijn kennis op het gebied van de gedragstherapie. Hierbij hoort ook het voortdurend improviseren en zoeken naar de optimale leeromgeving.
Tijdens de meest recente evaluatie van de cursus werd expliciet genoemd dat wij als docenten een veilige leeromgeving hadden gecreĆ«erd waarbij we hoge eisen stelden aan de cursisten op gebied van hun presentaties en inhoudelijke kennis. Dit ondanks het online werken!
Tijdens het doceren vind ik het belangrijk om aktief in te spelen op situaties die zich tijdens de les voor doen. Creatief blijven, open minded kijken en moedig zijn door zijn door te durven improviseren. 

Ik verzorg daarnaast nog een paar andere cursussen op verzoek, werk als docent bij de Academie voor Kindertandheelkunde en geef college aan Hogeschool Windesheim. Ik ga in 2022 starten als docent voor de Systeemtherapie en werk als gastdocent bij het CTTO (Centrum voor Transculturele Trainingen en Onderwijs Amsterdam',

Persoonlijke coaching

Toen ik kennismaakte met de Provocatieve coaching voelde dat voor mij direct goed. De combinatie Motiverende gespreksvoering en coaching spreekt mij zeer aan. Ik volg dan ook met veel plezier de opleiding Provocatief coaching. Binnen de Provocatieve coaching zijn humor, warmte en uitdaging essentiĆ«le onderdelen. 

Supervisie

Ik geef als erkend supervisor voor de GZ-opleiding, de NVRG en de VGCt met veel plezier supervisie. Mijn eerdere supervisanten noemen mijn stijl: direct, persoonlijk, oprecht, inzichtgevend, veilig en confronterend. Ik geef zowel individuele als groepssupervisie en beide zijn ook online mogelijk.